teisipäev, 4. august 2020

Lahtise piruka katsetused

Savist küpsetusahi on valmis juba mõnda aega. Suvi on loomulikult kõige mõnusam aeg, millal ahjus toitu valmistada. Tavalisemate tomatipastaga küpsetatud pitsade kõrval proovisin ka valget pitsat ja magusat pitsat.
Valge pitsa peal kasutasin mascarpone juustu. Oleks võinud proovida mingit segu, et oleks pehmem ja hõrgum. Proovipartii küpsetasin siiski elektriahjus pitsakivi peal. Kui vorst panna kõigepeale, siis jääb ta küpsedes krõbe.


Magusa pitsa koostise võtsin ikka legendaarse telekoka JO raamatust. Viinamarjad tuleks leotada valges veinis. Kohupiimaks midagi suupärast. Mulle maitseb riccota-tüüpi eesti kohupiim.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar