pühapäev, 5. juuni 2022

Maailma parim pizza retsept

 Endine kolleeg juhatas mind perfektse retseptini https://www.youtube.com/watch?v=G-jPoROGHGE&list=FL2XS62iNDFbJbwVCM--KIqw

Hea taigna aluseks on tõeline Itaalia pizzajahu.

Juuretis: 300 ml vett, 300gr jahu, 5 gr kuivpärmi, 5 gr mett. Sega kokku. Hoia toatemperatuuril 1h, seejärel külmikus 16-24h.

Pizza taigen: 700 ml vett, 40 gr meresoola, 1250 gr jahu.

Sega juuretis veega segamini ühtlaseks. Sega hulka sool. seejärel kogu jahu, sega veidi spaatliga.

Vala taigen lauale ja sõtku nii kaua kuni kogu jahu on ühtlaselt jaotunud. Jäta 15 minutiks kausi alla puhkama. Nüüd määri käed oliiviõliga kokku. Tõsta taigen keskelt üles, et tekiks kerge õhupalli tunne. Tee niimoodi mitu korda, kuni taigen on sile ja ümmargune. Pane kausi põhja veidi õli ja aseta taigen kaussi 30 minutiks kerkima.

Kalla taigen kausist välja. Lõika kolmeks ribaks. Hakka ühest otsast serva alla keerama, kuni on paras pallike valmis, siis lõika pallike riba küljest lahti. Pane alusele jahu, pallikesed alusele, patsuta peale oliiviõli, kata toidukilega. Las puhkavad 2 tundi toatemperatuuril.


Üks pallike võiks olla keskmiselt 280 gr. Sellest kogusest võiks vormida 9 pallikest. Sellest jagub kenasti 7 täiskasvanule. Meie pizzaahjule ka paras kogus. Esimese pizza küpsetamine võtab 3 minutit, viimase 10 minutit.

Ahi jääb pärast pizzasid veel mõnusalt kuumaks. Alati tasub alati ettevalmistada ka mõni lihapada, mida hommikuni hautada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar