Endine kolleeg juhatas mind perfektse retseptini https://www.youtube.com/watch?v=G-jPoROGHGE&list=FL2XS62iNDFbJbwVCM--KIqw
Hea taigna aluseks on tõeline Itaalia pizzajahu.
Juuretis: 300 ml vett, 300gr jahu, 5 gr kuivpärmi, 5 gr mett. Sega kokku. Hoia toatemperatuuril 1h, seejärel külmikus 16-24h.
Pizza taigen: 700 ml vett, 40 gr meresoola, 1250 gr jahu.
Sega juuretis veega segamini ühtlaseks. Sega hulka sool. seejärel kogu jahu, sega veidi spaatliga.
Kalla taigen kausist välja. Lõika kolmeks ribaks. Hakka ühest otsast serva alla keerama, kuni on paras pallike valmis, siis lõika pallike riba küljest lahti. Pane alusele jahu, pallikesed alusele, patsuta peale oliiviõli, kata toidukilega. Las puhkavad 2 tundi toatemperatuuril.
Ahi jääb pärast pizzasid veel mõnusalt kuumaks. Alati tasub alati ettevalmistada ka mõni lihapada, mida hommikuni hautada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar