Asutuse tiimiüritusel osales üks neiu, kes on pizza küpsetamisega tegelenud restoranis. Tema õpetas, kuidas pizzapõhi laiali venitada, siis veidi kokku tagasi pressida, katta täidisega, tõsta seejärel pizzalabidale ning labida peal alles suureks venitada. Niimoodi on lihtsam pizzat katta ja ka tõsta.
Ahju kütmine on ikka ka omaette teadus. Kui intensiivselt seda teha ja kui kaua. Ahi peab olema suhteliselt kuum kui alustada. Siis pizza valmib 5 minutiga.
Hiljem saab ahjus küpsetada ka kõike muud - liha, leiba, pirukaid. Ülihea tuli välja focaccia (Leivad ja saiad lk 116)
3 dl vett
20g pärmi
6-7 dl nisujahu
0,5 dl oliiviõli
10g meresoola
pintseldamiseks 1 dl oliiviõli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar